Pogoji prodaje in poslovanja
Splošni pogoji spletne trgovine BeeZeeEcoLand so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
S spletno trgovino BeeZeeEcoLand.com upravlja podjetje BeeZee Designs, Bianca Žvorc Morris s.p. Ob registraciji v sistem BeeZeeEcoLand.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje BeeZeeEcoLand.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
•    a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
•    b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
•    c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
•    d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
•    e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
•    f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
•    g) način plačila in dostave,
•    h) časovno veljavnost ponudbe,
•    i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
•    j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba BeeZeeEcoKid.com ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Cena velja za vse člane BeeZeeEcoLand.com. Član kluba BeeZeeEcoLand.com uporabnik postane z registracijo v Spletno trgovino BeeZeeEcoLand.com. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Pošiljke pošiljamo s Pošto Slovenije, Duetsche Post, Fed-Ex, TNT, UPS  (cene vsebujejo 20% DDV).
Stoški pošiljanja, pakiranja in reklamnega materiala se obračunajo pri finalnih korakih plačila in so bazirani na podlagi teže artikla/artiklov.
Za Evropsko Unijo je to 10€ po kg in 20€ po kg za preostali svet.
Pri plačilu po povzetju s Pošto Slovenije, Pošta Slovenije zaračuna dodatne stroške po svojem uradnem ceniku. 

Plačilo
Potrebno je izbrati način plačila. Na voljo imate več načinov:
• Plačilo ob PREVZEMU, z gotovino
• Plačilo preko najbolj varnega svetovnega sistema PayPal
• Plačilo s kreditno kartico preko svetovno najbolj varnega sistema PayPal
• Z nakazilom na račun upravitelja BeeZeeEcoLand.com – BeeZee Designs, Bianca Žvorc Morris, s.p. – po ponudbi/predračunu
Na podlagi vašega naročila, v najkrajšem možnem času prejmete predračun preko emaila in kopijo dodamo tudi k vašemu naročilu in paketu.

Postopek nakupa
• Za nakup se morate najprej registrirati.
• Poiščete željeni izdelek.
• Kliknete na podroben opis izdelka.
• Za dodajanje izdelka na seznam, klinite na “Dodaj v košarico”.
• Vpišete željeno količino, izberete ilustracijo, velikost ali kakšen drug variabilen parameter in kliknete na gumb.
• V primeru, da ste z nakupovanjem končali kliknete na “Nakupi” (rahlo oranžno obarvan viseči meni na zgornji desni strani).
• (V primeru, da želite dodati še kak izdelek, ponovite korake od 2 do 5.)
• Preverite svoje osebne podatke, prejemnika, način dostave in plačila, vpišite željen komentar in kliknite na puščico.
• (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite “Prikaži nakupovalno košarico”.)
• Preverite, če so vsi podatki pravilni (naročeni izdelki, naslov…) in kliknite na oranžen gumb.
• (V kolikor želite preveriti vsebino nakupa ali spremeniti nakup, kliknite “Prikaži nakupovalno košarico”.
Če v tem koraku spletno stran zapustite, vaše naročilo ne bo oddano in podatki ne bodo poslani!)
• Na posredovan elektronski naslov boste prijeli potrdilo o naročilu.
• Na podlagi prejetega naročila BeeZeeEcoLand, izstavi račun, ki ga priloži dostavljenemu blagu.
• V primeru pošiljanja, blago dostavi Pošta Slovenije ali druga pogodbena dostavna služba.
* Izbrane izdelke si lahko kadarkoli ogledate, če kliknete na simbol košarice, ki se nahaja v zgornji menijski vrstici.
Sklenjeno pogodbo hrani ponudnik, kupcu je ob dobavi blaga priložen račun.
Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcem dosegljive v primeru posredovane zahteve.

Dobavni rok
BeeZee EcoLand nima izdelkov na zalogi, vse izdelujemo po naročilu. Dobavni rok je od 3 – 12 delovnih dni  po prejetem naročilu (ob naročilu vas obvestimo bolj podrobno o tem). V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga za vse izdelke, ki NISO narejeni po meri ali unikati
Velika večina BeeZeeEcoLand izdelkov je narejena po naročilu.
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva z BeeZeeEcoLand.com računa ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), prav tako se sredstva ne vrnejo na BeeZeeEcoLand.com račun – razen v primeru, če je bil koriščen BeeZeeEcoLand.com darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob vračilu blaga vrne na uporabnikov BeeZeeEcoLand.com račun, vplačani znesek pa se vrne uporabniku z istim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil potrošnik.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

OBRAZEC Z INFORMACIJAMI V ZVEZI Z UVELJAVLJANJEM PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. IOP) najdete tukaj: www.pisrs.si/Pis.web/npb/2014-01-1803-p1.pdf

Kupec naročenega blaga ne more vrniti v naslednjih primerih:

  • blago pri katerem gre za individualno izdelavo (unikatni potiski, izdelki),
  • blago pri katerem gre za izdelavo po meri,
  • ali izdelek narejen po navodilih potrošnika oz. prilagojen njegovim potrebam (unikati)

Stroške vračila krije pošiljatelj sam, razen če je vnaprej pisno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške bomo potrošniku obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Poškodbe pri transportu
Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije (ali druge pošte) in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije, 9000 Murska Sobota. Po prejemu poškodovane pošiljke bo Pošta Slovenije obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Pravno opozorilo

Na podlagi 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) obveščamo potencialne stranke, ki so potrošniki (fizične osebe, ki pridobivajo ali uporabljajo blago in storitve za namene zunaj svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti), da ne priznavamo nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIRPS.


Vrnjeni artikli
Vrnjeni artikli so artikli, ki so bili na BeeZeeEcoLand.com vrnjeni in imajo pomanjkljivosti (manjkajoči gumb, manjkajoči potrisk…). Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla je zapisano ob posameznem artiklu in tudi na računu.
Zaradi tega je spremenjeno tudi obdobje garancije, ki je ravno tako zapisano ob vsakem artiklu iz kategorije ‘Vrnjeni artikli’ in tudi navedeno na računu.
Artiklov, ki so kategorizirani kot ‘Vrnjeni artikli’ ni mogoče vrniti in zamenjati za enak, nov artikel brez doplačila, možna pa je zamenjava za enak ali drug artikel enake vrednosti (ali z doplačilom razlike). V primeru nedelovanja artikla je stranka upravičena do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za vse artikle ali garancijskega popravila.

Stvarna napaka
Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Za uveljavitev stvarne napake nam pošljite email na info@beezeeecoland.com z naslednjimi podatki:
– vaše ime in priimek
– vaš naslov, telefon in email
– številko računa, datum ko ste prejeli izdelek, naziv posredovanjega artikla
– podroben opis napake za uveljavljanje stvarne napake
– vsebina prejetega paketa (Opomba: Artikel, ki ga vračate zaradi uveljavljanja stvarne napake, mora ob vračilu imeti priložene vse morebitne dodatke.)
– kdaj je bila stvarna napaka odkrita (datum)
V primeru, da je stvarna napaka utemeljena, želim (izberite):
A) Vračilo kupnine
B) Zamenjavo za enak artikel
C) Odpravo napake

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.


Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev BeeZeeEcoKid.com pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Evidence strank hrani BeeZeeEcoKid in se ne posredujejo tretjim osebam. BeeZeeEcoKid jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno. Stranke se lahko kadarkoli odjavijo iz liste za obveščanje.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
•    jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
•    pošiljatelj bo jasno razviden,
•    različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
•    jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
•    željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Varstvo otrok
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Kodeks ravnanja
Naše podjetje razume svoje poslanstvo, kot poskus približati se najvišjim možnim standardom pri delu s strankami. Verjamemo v moč dogovora in sporazumnih odločitev. Še posebej smo pozorni na reklamacije, ki jih rešujemo hitro in v sodelovanju s stranko. V strankah vidimo predvsem ljudi, ki si z našimi izdelki želijo oplemenititi življenje, zato se trudimo, da je naša ponudba čim kakovostnejša.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  info@beezeeecoland.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik pred sklenitvijo pogodbe na svoji spletni strani in v splošnih pogojih poslovanja, če jih ima, jasno, enostavno in razumljivo seznani potrošnika, katerega izvajalca IRPS priznava kot pristojnega za reševevanje spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z zakonom.
Ponudnik objavi vsaj ime podjetja, elektronski naslov in številko priznanega izvajalca IRPS oziroma izvajalce IRPS. Ponudiki, ki se ukvarjajo s spletno prodajo ali spletnimi storitvami na svoji spletni strani objavijo tudi elektronsko povezavo na platformo za SRPS – https://vebgrte.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.thow&ing//SL

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Bianca Žvorc Morris, lastnica znamke BeeZee EcoLand in podjetja BeeZee DesignsInformacije o podjetju:
BeeZee Designs, Bianca Žvorc Morris s.p.
beezeedesigns@mac.com
ID št. za DDV: 47796596, nisem davčni zavezenec
Moklošičeva 91, SI – 9000 Murska Sobota, EU
Vpisana v poslovni register Slovenije pod št. 0107-82-20120116-000690 (iz dne 16.01.2012)
Matična št. 3965627000
Davčna št. 47796596
Mobilni telefon: +386 31 31 67 80